Acasă Anchete Hunedoara: Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, in incompatibilitate

Hunedoara: Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

110351 – 22052012 – Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, a fost declarat incompatibil de Agentia Națională de Integritate. Potrivit ANI, în perioada septembrie 2008 – ianuarie 2009 Mircea Moloț a îndeplinit concomitetnt cu funcția publică și pe cea de presedinte al AGA Drumuri si Poduri Deva. ANI specifica faptul ca validarea mandatului de presedinte al CJ Hunedoara s-a făcut în 16 iunie 2008, iar incepand cu 26 septembrie 2008, Ioan Mircea Molot a devenit și presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri si Poduri S.A. Deva. Potrivit legii, „functia de primar si viceprimar,

primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (…) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national”.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

           In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Ioan Mircea Molot este membru PNL din 1996 si presedinte al organizatiei judetene Hunedoara  PNL din 2010. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.