Acasă Politic Alba Iulia: Consilier de la Finantele Publice Alba, trimis in judecata pentru...

Alba Iulia: Consilier de la Finantele Publice Alba, trimis in judecata pentru spaga

DISTRIBUIȚI

110516 – 28052012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Florin Gabriel Mihăilescu, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba – Activitatea de inspecţie fiscală, pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2009, Mihăilescu, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca Mihailescu să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.

Societatea comercială care aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei reprezentând contravaloarea imobilului primit de către Mihăilescu. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând lui Mihăilescu.

La data de 15 mai 2012, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a lui Mihăilescu pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.