Acasă Politic Atena: Grecia încearcă, cu disperare, să redescopere echilibrul

Atena: Grecia încearcă, cu disperare, să redescopere echilibrul

DISTRIBUIȚI

110265 – 17052012 – Noul cabinet interimar din Grecia este condus de Panagiotis Pikrammenos şi va avea în componenţă 16 miniştri, în mare parte înalţi funcţionari şi profesori universitari. Grecia va avea un guvern interimar care se va ocupa de afacerile curente ale ţării până la noile alegeri legislative anticipate, din 17 iunie. Noul cabinet este condus de un judecător, Panagiotis Pikrammenos, şi va avea în componenţă 16 miniştri, în mare parte înalţi funcţionari şi profesori universitari. Portofoliul finanţelor îi revine unuia dintre principalii negociatori în complicatul dosar al restructurării datoriei ţării.

Pe de altă parte, impasul politic în care s-a aflat ţara după alegerile de la 6 mai şi teama unei eventuale ieşiri din zona euro i-au determinat pe greci să retragă din bănci peste 700 de milioane de euro. Guvernatorul Băncii Greciei, Yorgos Provopoulos, l-a informat telefonic pe preşedintele Karolos Papoulias înaintea consfătuirii de luni cu liderii formaţiunilor politice că aproximativ 700 milioane de euro au fost retrase din conturile bancare de către societăţi şi persoane particulare în prima săptămână după alegerile din 6 mai. Informaţia a fost consemnată în procesul verbal al reuniunii, în cadrul căreia şeful statului elen a prezentat într-adevăr liderilor politici aceste date şi temerea exprimată de guvernator: “Nu există panică, dar frica este mare”.

Agenţiile internaţionale de presă au preluat ştirea, prezentând-o însă în variante proprii, redusă la panica grecilor, care ar fi retras suma de bani menţionată numai pe durata unei zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.