Acasă Politic Atena: Retrageri mari din bancile grecesti

Atena: Retrageri mari din bancile grecesti

DISTRIBUIȚI

110231 – 16052012 – Cel putin 700 de milioane de euro au fost retrase luni din bancile grecesti, iar presedintele tarii, Carolos Papoulias, a avertizat ca „teama se poate transforma in panica”, potrivit Reuters.

Grecii isi retrag banii din depozitele in euro de teama perspectivei de depreciere rapida in cazul in care tara va renunta la moneda unica, arata procesele verbale ale intalnirii dintre presedintele Carolos Papoulias si liderii politici.

„Provopoulos (guvernatorul bancii centrale a Greciei – n. r.) mi-a spus ca nu exista panica, insa este o teama mare care se poate transforma in panica”, a precizat presedintele statului elen.

„Retragerile si iesirile de capital la ora 4:00 pm, cand l-am sunat, depasisera 600 de milioane de euro si au ajuns la 700 de milioane. Se asteapta ca iesirile totale sa fie in jur de 800 de milioane de euro, inclusiv conversii in titluri germane si alte asemenea lucruri”, afirma presedintele Greciei, conform sursei citate.

Ideea iesirii Greciei din zona euro a dus actiunile de pe bursele europene la cel mai mic nivel din ultimele patru luni miercuri si a crescut sensibil randamentele obligatiunilor guvernamentale ale Spaniei si Italiei, reflectand riscul de contagiune.

Surse din doua banci grecesti au precizat ca retragerile de marti s-au situat la aproximativ acelasi nivel ca cel inregistrat luni, iar cifrele prezentate de presedinte par foarte corecte. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.