Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: „Reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre tarile membre poate stimula...

Bruxelles: Corina Cretu: „Reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre tarile membre poate stimula creşterea economica in UE”

DISTRIBUIȚI

110409 – 23052012Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a pledat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, pentru o strategie de dezvoltare a UE, axata pe reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre statele membre, care poate fi un motor important al creşterii economice.

„UE se află la o răscruce şi are nevoie de decizii curajoase. Austeritatea, ca unică soluţie de ieşire din criză, s-a dovedit un eşec. Statele care au mizat doar pe austeritate şi-au înrăutăţit situaţia, iar suferinţele cetăţenilor sunt şi mai mari”, a subliniat Corina Cretu, in interventia scrisa cu privire la Consiliul European de astazi, tema dezbatuta in forul europarlamentar reunit la Strasbourg.

„Trebuie să revenim impreună la creşterea economică. Nu este momentul etalării divergenţelor şi al cantonării în egoism naţional. Este nevoie de solidaritate si de viziune. Reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre statele europene poate fi un important motor al viitoarei creşteri economice”, a declarat Corina Cretu, precizand ca inactiunea in aceasta directie presupune costuri mai mari decât cele ale revenirii la creşterea economică.

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European a insistat asupra asteptarilor cetatenilor europeni, carora nu li se poate reproşa lipsa de dorinţă de a munci, in conditiile in care deciziile politice eronate au distrus locuri de muncă. „Trebuie să reînvăţăm să producem bunurile şi serviciile de care avem nevoie”, a declarat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.