Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: „Stanga europeana are misiunea de a readuce speranţa si...

Bruxelles: Corina Cretu: „Stanga europeana are misiunea de a readuce speranţa si increderea in Europa”

DISTRIBUIȚI

110072 – 10052012 – Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a declarat, miercuri, in plenul reunit la Bruxelles, ca alegerea lui Francois Hollande ca preşedinte al Franţei si investirea liderului social-democrat Victor Ponta ca prim-ministru al României sunt paşi importanţi pe calea asumării de către Stânga progresista a responsabilităţii de a reda un viitor proiectului european.

„Aniversam azi (9 mai – n. r.) Ziua Europei, intr-o Uniune Europeana fragmentata intre speranţa si deziluzii”, a subliniat Corina Creţu, precizând ca Stânga europeana are misiunea de a readuce speranţa si încrederea intr-o Europă în criză, unde guvernele se schimbă sub presiunea nemulţumirii populare, unde sărăcia se extinde si revin in forţa demonii trecutului – xenofobia, antisemitismul, extremismul, naţionalismul si protecţionismul.

„Grecia este doar revelatorul eşecului european care-şi are originea în reducerea construcţiei continentale la dimensiunea economică. Sper ca noile tendinţe de regrupare politica să declanşeze un proces de regândire si aprofundare a proiectului european, inclusiv prin apărarea democraţiei, reafirmarea modelului social si atenuarea decalajelor intre statele membre”, a declarat europarlamentarul Corina Creţu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.