Acasă Politic Bruxelles: Daciana Sarbu: Europeni resping austeritatea si cer strategii de crestere

Bruxelles: Daciana Sarbu: Europeni resping austeritatea si cer strategii de crestere

DISTRIBUIȚI

110075 – 10052012 – Eurodeputatul PSD Daciana Sarbu a atras atentia, in plenul Parlamentului European de la Bruxelles, ca valul de schimbari politice din ultimele saptamani reprezinta semnalul respingerii austeritatii de catre cetatenii europeni. Stimularea cresterii si repararea nedreptatilor trebuie sa fie directiile urmate in perioada urmatoare, a afirmat deputata europeana, punctand astfel semnificatia evolutiilor recente din Uniunea Europeana, precum rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta sau cel al alegerilor locale din Marea Britanie. Mesajul a fost prilejuit de sarbatorirea Zilei Europei (9 mai).

“An de an, de Ziua Europei ne amintim inceputul constructiei comune a proiectului european. Anul acesta, putem vorbi cu mai multa speranta si incredere despre un nou inceput. Valul de schimbari politice din ultimele saptamani e semnalul ca europenii nu mai accepta austeritatea. Prin austeritate s-au obtinut doua rezultate majore: saracia si lipsa de speranta! Aceasta epoca trebuie sa se incheie”, a subliniat Daciana Sarbu.

Eurodeputatul PSD a insistat asupra noii directii de care are nevoie Europa, caracterizata prin “strategii de crestere”, “repararea nedreptatilor din ultimii ani”, precum si “masuri pozitive care sa creeze locuri de munca si sa sprijine categoriile vulnerabile”.

Mesajul evolutiilor politice din Uniunea Europeana este unul optimist, considera Daciana Sarbu: “Desi multi europeni sunt in suferinta si se confrunta zi de zi cu greutati uriase, astazi putem vorbi despre credinta renascuta intr-un viitor mai just, cladit de lideri care-si respecta cetatenii si iau decizii in favoarea acestora”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.