Acasă Politic Bruxelles: Ministrul Isar, la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles

Bruxelles: Ministrul Isar, la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

110603 – 31052012 – Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, participa joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – secţiunea Comerţ al Consiliului Uniunii Europene, alături de miniştrii comerţului din statele membre UE şi de comisarul pentru comerţ al UE.

In cadrul acestui forum sunt adoptate deciziile privind politica comercială comună (comerţ exterior) a UE de catre Comisia Europeană împreună cu statele membre UE.

Vor fi abordate teme referitoare la modul în care comerţul internaţional poate contribui la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în UE, precum si la perspectivele relaţiilor comerciale ale UE cu unii parteneri cheie, precum Japonia, SUA, Canada, India, China şi unele ţări din America Latină.

Cu aceasta ocazie, ministrul Isar va sustine pozitia Romaniei privind impactul comerţului exterior asupra creşterii economice şi a crearii locurilor de muncă, precum si pentru dezvoltarea relatiilor comerciale cu principalii parteneri comerciali strategici.

Totodata, demnitarul roman va semna Acordul Comercial între UE şi Statele Membre, pe de o parte, şi Columbia şi Peru, pe de altă parte, precum şi Acordul de instituire a unei asocieri între UE şi Statele Membre, pe de o parte, şi America Centrală, pe de altă parte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.