Acasă Politic Bruxelles: Premierul Ponta: NATO poate conta pe Romania

Bruxelles: Premierul Ponta: NATO poate conta pe Romania

DISTRIBUIȚI

110096 – 11052012 – Noul Guvern este deplin angajat să respecte angajamentele asumate de România în calitate de membru al NATO, a subliniat prim-ministrul Victor Ponta  după întrevederea de joi cu Anders Fogh Rasmussen, secretarul general  al Alianţei Nord-Atlantice  (NATO). “Am venit împreună cu noul ministru al Apărării, pentru a vă transmite un mesaj puternic şi clar, că, deşi venim dintr-o altă coaliţie politică, noul Guvern este pe deplin angajat să îşi menţină angajamentele asumate anterior de România, ca membru deplin al NATO. Realizăm că este foarte important pentru ţara noastră şi pentru NATO să mergem împreună pe acelaşi program în chestiunea afgană, să colaborăm în privinţa scutului antirachetă şi în toate celelalte proiecte comune importante”, a declarat şeful Executivului. Premierul Ponta a adăugat că Alianţa Nord-Atlantică poate conta pe România ca pe un aliat serios, de încredere şi complet predictibil al NATO.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a menţionat că apreciază foarte mult angajamentul României faţă de Alianţă, în ciuda dificultăţilor economice. “România ştie că siguranţa noastră este nepreţuită. Aduceţi o contribuţie importantă la operaţiunile noastre din Afganistan şi Kosovo şi sunteţi o voce importantă în dialogul nostru şi în procesul de luare de decizii între aliaţi”, a subliniat secretarul general al NATO, în cadrul conferinţei de presa comune de la Bruxelles.  Oficialul NATO a precizat că a abordat cu prim-ministrul român aspecte legate de principalele priorităţi pentru summit-ul de la Chicago, despre apărarea inteligentă şi parteneriate. În acest context, a salutat poziţia activă a României în privinţa apărării inteligente, făcând referire la găzduirea scutului antirachetă. “Aceasta este o contribuţie importantă pe care o aduceţi siguranţei noastre comune”, a arătat secretarul general al NATO, care a punctat, totodată, contribuţia pe care o are România şi în alte proiecte comune ale Alianţei.

Răspunzând unei întrebări referitoare la problema afgană, prim-ministrul Victor Ponta a precizat că noul Guvern împărtăşeşte viziunea preşedintelui şi a guvernelor anterioare, conform cărora România ar trebui să-şi îndeplinească complet angajamentele luate în Afganistan. “Toate deciziile noastre vor fi luate în deplină concordanţă şi coordonare cu partenerii noştri şi conform calendarului aprobat de toţi membrii NATO”, a adăugat premierul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.