Acasă Politic Bruxelles: Rovana Plumb a avut întâlniri de lucru la Bruxelles cu comisarii...

Bruxelles: Rovana Plumb a avut întâlniri de lucru la Bruxelles cu comisarii europeni pentru mediu şi schimbări climatice

DISTRIBUIȚI

110116 – 11052012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a avut joi două întâlniri de lucru la Bruxelles, cu Janez Potocnik, comisarul european pentru protecţia mediului, şi Connie Hedegaard, comisarul european pentru schimbări climatice, principalele teme de discuţie fiind soluţionarea rapidă a procedurilor de infringement, exploatarea gazelor de şist, tranzacţionarea unităţilor de emisie de dioxid de carbon aflate la dispoziţia României şi legislaţia privind schimbările climatice. În cadrul întâlnirii cu comisarul Potocnik, ministrul român a subliniat atenţia pe care o acordă cazurilor de infringement şi a confirmat angajamentul de continuare a dialogului cu Comisia Europeană pentru soluţionarea cât mai rapidă a problemelor existente.


Rovana Plumb a anunţat intenţia de a fundamenta deciziile viitoare ale Guvernului român în privinţa exploatării gazelor de şist şi pe baza rezultatelor studiilor pe care Comisia Europeană le are în lucru în acest moment, ambele părţi subliniind că această temă este una relativ nouă, care necesită o evaluare corectă şi aprofundată înainte de trecerea la alte etape.

De asemenea, oficialii au abordat şi tema utilizării eficiente a resurselor, subliniind în acelaşi timp importanţa politicii de mediu, al cărei impact orizontal se regăseşte în majoritatea celorlalte politici publice, precum şi necesitatea consolidării încrederii populaţiei în deciziile adoptate de autorităţile publice în domeniul protecţiei mediului.

În întâlnirea cu comisarul Connie Hedegaard, ministrul român a subliniat deschiderea autorităţilor române pentru stabilirea unei poziţii a Uniunii Europene privind reportarea şi utilizarea AAU-urilor, care să ia în considerare situaţia României în acest domeniu.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a subliniat, de asemenea, atenţia pe care o acordă finalizării pregătirii măsurilor de implementare a pachetului legislativ energie / schimbări climatice, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Cele doua părţi au insistat asupra necesităţii implicării autorităţilor locale şi sectorului privat în adoptarea deciziilor privind schimbările climatice, asupra eforturilor care trebuie făcute pentru informarea companiilor asupra avantajelor trecerii la o economie verde, şi, în mod special, asupra importanţei conştientizării populaţiei cu privire la această temă.

Comisarul Hedegaard a apreciat angajamentul Guvernului român şi a asigurat partea română că este deschisă unui dialog constant şi constructiv. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.