Acasă Politic Bruxelles: Scad preturile la roaming in Uniunea Europeana

Bruxelles: Scad preturile la roaming in Uniunea Europeana

DISTRIBUIȚI

110090 – 10052012 – Parlamentul European a adoptat joi raportul Roaming 3 ce prevede o scădere substanţială atât a preţurilor la convorbiri cât şi la transferul de date în roaming în următorii doi ani.

Elementul-cheie al acestui raport este faptul că, începând cu 1 iulie 2014, un client are posibilitatea de a alege un furnizor de apeluri naţionale şi altul pentru serviciile de roaming, păstrându-şi în acelaşi timp numărul de telefon, cartela SIM şi aparatul fără să plătească taxe suplimentare.

Adina Vălean, raportor ALDE pentru Roaming 3 şi raportorul Parlametului European pentru Roaming 2 a declarat: „Introducerea de măsuri structurale care permit decuplarea serviciilor de roaming pe piaţa internă creşte concurenţă şi scade preţurile, lucru ce oferă clienţilor servicii mai bune la un preţ mai mic. Principalul câştig al Roaming 3 însă este legat de transferul de date. De unde în prezent nu există nici un plafon de preţ, anul acesta preţul pe megabyte va avea un plafon de 0,70 euro iar din 2014 de 0,20 euro.”

Noua scădere a preţurilor la roaming va intra în vigoare în iulie 2012, iar separarea serviciilor de roaming din 2014, concomitent cu o noua scădere a preţurilor.

Ultima plafonare a preţurilor a avut loc în iulie 2009 în urmă raportului Vălean. Tarifele (care pentru prima data includeau şi serviciile de roaming pentru SMS şi date) au scăzut atunci, însă, în raportul ei, Adina Vălean cerea o abordare structurală a acestor servicii (adică găsirea de mecanisme pentru încurajarea concurenţei şi scăderea preţurilor în mod natural). – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.