Acasă Politic Bucuresti: 24 mai – Ziua Europeana a Parcurilor

Bucuresti: 24 mai – Ziua Europeana a Parcurilor

DISTRIBUIȚI

110384 – 23052012Începând cu anul 2004, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva celebrează în fiecare an Ziua Europeană a Parcurilor (24 mai), prin organizarea unor acţiuni locale, la nivelul parcurilor, dar şi una la nivel naţional.

Această zi marchează crearea primelor nouă parcuri naţionale din Europa (Suedia, anul 1909), celebrarea evenimentului fiind lansată în anul 1999 de către Federaţia Europeană a Parcurilor, Europarc, cu scopul de a ilustra rolul ariilor naturale protejate europene şi sensibilizarea publicului larg privind importanţa acestora.

« Priveşte cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regăseşte-te ». Aceasta este deviza pe care Europark Federation o propune pentru evenimentele ce vor marca celebrarea Zilei Europene a Parcurilor din acest an.

Pentru a continua această tradiţie, Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva împreună cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, Academia Română, PNUD-România (Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare), organizează şi în acest an o manifestare de celebrare a Zilei Europene a Parcurilor, care va avea loc în data de 24 mai 2012, incepând cu ora 11:00, la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Agenda evenimentului cuprinde alocuţiuni, prezentări şi o expoziţie foto cu imagini din diverse arii naturale protejate din România.

Pentru a sustine cauza ariilor naturale protejate vor fi prezenţi la eveniment ambasadorii onorifici ai parcurilor : Camelia Şucu, Grigore Leşe, Petru Lificiu, Dan Matei Agathon, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa, Anton Caragea, Crina Coco Popescu şi Dumitru Prunariu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.