Acasă Politic Bucuresti: Ajutor de la stat pentru cultivatorii de orez

Bucuresti: Ajutor de la stat pentru cultivatorii de orez

DISTRIBUIȚI

110021 – 08052012 – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va implementa, începând cu anul 2012, o schemă de ajutor specific, care are ca obiective prevenirea tendinţei de reducere a suprafeţelor cultivate cu orez şi asigurarea unei producţii care să acopere o parte din necesarul de consum intern. Schema de ajutor specific se va acorda în conformitate cu art. 68 din R(CE) nr. 73/2009 şi are în vedere prevenirea deprecierii nivelului de trai în zonele defavorizate şi evitarea abandonului aşezărilor rurale din aceste zone.

Zonele defavorizate sunt cele definite conform R(CE) 1257/1999, în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, aprobat prin Decizia Comisiei nr. C2008 3831. Pentru a fi eligibile în cadrul acestei scheme de ajutor specific, exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate din România, conform Anexei 4A din PNDR.

Sprijinul specific se acordă tuturor exploataţiilor de orez eligibile, sub formă de plată anuală suplimentară, cu condiţia ca mărimea acestora să fie de minimum un ha, cu parcele de minimum 0,3 ha (să corespundă criteriilor de eligibilitate pentru acordarea sprijinului pe suprafaţă – SAPS).

Cererea pentru ajutorul specific pentru orez este parte a Cererii unice pentru schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), aprobată prin ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 37/2012 şi nu trebuie însoţită de alte documente suplimentare faţă de cele necesare pentru sprijinul SAPS.

Cuantumul total al schemei de ajutor este de maximum trei milioane euro/anual, pentru anii 2012 şi 2013, iar finanţarea este asigurată din fonduri comunitare, din plafonul naţional al României prevăzut conform art. 40 al R(CE) 73/2009.

Nivelul indicativ al sprijinului este de 250 euro/ha, pentru o suprafaţă de aproximativ 12.000 ha şi se va acorda o dată pe an. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.