Acasă Politic Bucuresti: Ajutor de la stat pentru producatorii de legume si fructe

Bucuresti: Ajutor de la stat pentru producatorii de legume si fructe

DISTRIBUIȚI

110596 – 31052012 – Guvernul României a aprobat miercuri proiectul de hotărâre privind aprobarea schemei „Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012, asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate” care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal.

În urma căderilor masive de zăpadă din perioada ianuarie-februarie 2012, au fost afectate suprafeţe semnificative de spaţii protejate, sere şi solarii. Pe baza înştiinţărilor formulate de producătorii agricoli către direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, s-au înregistrat pagube de 1.356.699 m2 geam pentru sere, respectiv 2.556.512 m2 folie plastic pentru solarii.

Am identificat aproximativ 2.950 de producători afectaţi de căderile masive de zăpadă din 31 judeţe. Ajutorul se acordă în conformitate cu Regulamentul (CE) nr.1535/2007 privind aplicarea articolelor 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producţiei de produse agricole şi vizează un sprijin maxim pe care îl poate primi fiecare producător agricol afectat, de până la 7500 euro/beneficiar, respectiv 33000 lei”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la finalul şedinţei de Guvern.

Acordarea ajutorului de minimis va compensa valoarea estimativă a pagubelor produse la materialele de acoperire a spaţiilor protejate (geamul şi folia).

Schema de ajutor de minimis se acordă următoarelor categorii de beneficiari: a)producători agricoli persoane fizice; b)producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii;

Schema de minimis propune acordarea de sume, diferenţiată pe categorii de beneficiari, avându-se în vedere calitatea acestora de persoane fizice sau persoane juridice, astfel: 18,00 lei/mp pentru geam şi/sau 2,25 lei/mp pentru folie, pentru producători agricoli persoane fizice, respectiv 24,0 lei/mp pentru geam şi/sau 3 lei/mp pentru folie, pentru celelalte categorii de beneficiari.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 8.520.000 lei şi se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2012. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.