Acasă Politic Bucuresti: Avocatul Eugen Alexandru Radu a fost condamnat la patru ani de...

Bucuresti: Avocatul Eugen Alexandru Radu a fost condamnat la patru ani de inchisoare

DISTRIBUIȚI

110017 – 08052012 – Avocatul Eugen Alexandru Radu, din Baroul de Avocaţi Bucureşti, a fost condamnat marţi la 4 ani de închisoare cu executare. În plus, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca acesta să nu mai poată profesa ca avocat timp de patru ani după ce îşi va executa pedeapsa. Decizia judecătorilor apare după doar un singur termen de judecată, ceea ce înseamnă că avocatul a recunoscut acuzaţiile şi a pledat vinovat. Magistraţii au ţinut cont de acest lucru şi au înjumătăţit pedeapsa avocatului, care altfel ar fi putut fi condamnat la 8 ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi contestată de către avocatul Eugen Alexandru Radu.

Tot la patru ani de închisoare a fost condamnat şi Nicuşor Dorin Banea, cel care i-a dat banii avocatului pentru a se reduce din pedeapsă traficantului de droguri.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie – martie 2012, avocatul Eugen Alexandru Radu, la solicitarea inculpatului Nicuşor Dorin Banea, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a pretins de la un denunţător suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri. Conform înţelegerii dintre cei doi inculpaţi, suma de 100.000 de euro urma să fie împărţită între Eugen Alexandru Radu şi Nicoşor Dorin Banea. Pe 8 martie 2012, Eugen Alexandru Radu a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Pe 29 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Eugen Alexandru Radu pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.