Acasă Politic Bucuresti: Caravana ocupării forţei de muncă în Ilfov

Bucuresti: Caravana ocupării forţei de muncă în Ilfov

DISTRIBUIȚI

110584 – 30052012 – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov va desfăşura acţiunea Caravana ocupării forţei de muncă începând cu 8. iunie, în localităţile din zonele rurale Cernica, Petrăchioaia şi Glina şi în comunităţile de romi: din Bragadiru, Cornetu, Voluntari, Popeşti Leordeni şi Jilava.

       Caravana are drept scop apropierea serviciilor de ocupare de beneficiari sau potenţiali beneficiari, printr-o abordare proactivă şi o atitudine deschisă şi o mai bună evaluare a situaţiei şomajului în mediul rural şi în comunităţile de romi, precum şi identificarea rezervei de forţă de muncă din mediul rural.

         Acţiunea se adresează persoanelor fără loc de muncă din comunităţile rurale şi persoanelor de etnie romă.

         Cu ocazia desfăşurării acestor evenimente sunt urmărite atingerea următoarelor obiective: identificarea persoanelor fără loc de muncă şi care nu sunt înregistrate la A.J.O.F.M., dar doresc să fie ocupate pe piaţa muncii; îndrumarea persoanelor fără loc de muncă să se înscrie /înregistreze la A.J.O.F.M. ca persoane în căutarea unui loc de muncă; informarea şi consilierea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă; diseminarea informaţiilor cu privire la drepturile şi serviciile specifice de care pot beneficia persoanele înscrise în evidenţele A.J.O.F.M. conform prevederilor legale în vigoare; identificarea problemelor şi obstacolelor cu care persoanele din mediul rural şi cele de etnie romă se confruntă, pentru stabilirea şi iniţierea unor măsuri care să răspundă mai bine nevoilor acestora în materie de ocupare; stabilirea şi consolidarea legăturilor de colaborare între toţi factorii din comunităţi interesaţi de creşterea gradului de ocupare locală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.