Acasă Politic Bucuresti: Ceremonii militare de Ziua Eroilor

Bucuresti: Ceremonii militare de Ziua Eroilor

DISTRIBUIȚI

110410 – 23052012 Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu reprezentanţii administraţiei publice locale, organizează joi, 24 mai, ceremonii militare şi religioase, de Înălţarea Domnului Iisus Hristos, pentru celebrarea Zilei Eroilor, în localităţile în care sunt amplasate monumente ale eroilor.  

            La Bucureşti, manifestările se vor desfăşura la Cimitirul Israelit „Filantropia”, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie de la Palatul Naţional al Copiilor, la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi la Cimitirul Ghencea Militar.

      Pe timpul ceremoniilor de la Mormântul Ostaşului Necunoscut şi de la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, în semn de omagiu adus memoriei eroilor Patriei, două formaţii de aeronave militare – trei avioane MiG-21 LanceR şi trei elicoptere IAR-330 PUMA SOCAT – vor survola spaţiul aerian.

      În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi şi mari unităţi militare vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, cu participarea cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere, a veteranilor de război şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

      În toate unităţile militare, la orele 12.00, se va păstra un moment de reculegere, iar în lăcaşele militare de cult se vor trage clopotele, în semn de omagiu pentru eroii patriei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.