Acasă Politic Bucuresti: CSM a aprobat arestarea unui judecator din Mehedinti

Bucuresti: CSM a aprobat arestarea unui judecator din Mehedinti

DISTRIBUIȚI

109936 – 04052012Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sever Dumitraşcu, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi. Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi, a dispus preluarea cauzei având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 3 mai 2012 în oraşul Drobeta Turnu Severin, în care a fost implicat Sever Dumitraşcu, judecător la Tribunalul Mehedinţi şi efectuarea cercetărilor de către procurorii

Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Temeiul care a stat la baza preluării cauzei l-a constituit impactul produs, precum şi soluţionarea cu celeritate având în vedere că avizul pentru punerea în mişcare a acţiunii penale se solicită la Consiliul Superior al Magistraturii.

Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat că, în cursul zilei de 3 mai 2012, în jurul orelor 16.30, Sever Dumitraşcu, aflat la volanul autoturismului său, proprietate personală, a pătruns pe o stradă cu ,,acces interzis” din oraşul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil în vârstă de 3 ani apoi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Autoturismul implicat în accident a fost identificat la domiciliul judecătorului. Acesta a fost identificat în cursul zilei de vineri , în Timişoara, fiind pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele acestuia . În prezent se află în drum spre Bucureşti, unde va fi audiat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgenţă, astfel încât, copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips şi fiind în afara oricărui pericol.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dumitraşcu Sever, judecător la Tribunalul Mehedinţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.