Acasă Politic Bucuresti: Curtea de Apel a respins cererea de anulare a ordinului prin...

Bucuresti: Curtea de Apel a respins cererea de anulare a ordinului prin care nu se mai retineau cotizatiile la sindicat in invatamant

DISTRIBUIȚI

109937 – 04052012Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins cererea federatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar de anulare a ordinului emis de ministrul Funeriu prin care nu se mai retineau cotizatiile profesorilor la sindicat direct de pe statul de plata, potrivit HotNews.ro. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea acestora de a obliga ministerul sa revina la retinerea cotizatiilor printr-un nou ordin de ministru. Decizia poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aprilie, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) i-a cerut premierului demis Mihai Razvan Ungureanu sa reintroduca incasarea cotizatiilor sindicale ale cadrelor didactice pe statele de plata in invatamantul preuniversitar.

In noiembrie 2011 in Monitorul Oficial a fost publicat un ordin comun al ministrului Educatiei de la acea vreme, Daniel Funeriu, al ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si al ministrului Internelor, Traian Igas, care pune la dispozitia scolilor un nou sistem informatic de calcul al drepturilor salariale, care nu mai prevede posibilitatea de retinere direct din salariile profesorilor a cotizatiilor de sindicat, a ratelor C.A.R. sau a ratelor bancare.

Practic, Ministerul Educatiei a stopat astfel retinerea automata a cotizatiilor direct din salariile profesorilor membri de sindicat.

Surse din sistem au declarat ca sindicatele din invatamantul preuniversitar pierd anul acesta peste 10 milioane de euro, ca urmare a acestui ordin ministerial. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.