Acasă Politic Bucuresti: Daniel Constantin participa la Consiliul Ministrilor Agriculturii de la Bruxelles

Bucuresti: Daniel Constantin participa la Consiliul Ministrilor Agriculturii de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

110128 – 13052012 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, participă, în 14 si 15 mai 2012, la Consiliul Miniştrilor Agriculturii şi Pescuitului de la Bruxelles. Din delegaţia care efectuează deplasarea la Bruxelles face parte şi secretarul de stat, Achim Irimescu.

            Principalele puncte din agenda Consiliului vizează viitorul politicii comune în domeniul pescuitului şi acvaculturii. Astfel, în cadrul organizării comune de piaţă, se doreşte un schimb de opinii privind asigurarea sustenabilităţii ecologice prin intermediul „producţiei maxime durabile”, prin realizarea unui pescuit responsabil şi a integrării cerinţelor legislaţiei de mediu.

            Un al doilea subiect al lucrărilor Consiliului Miniştrilor se referă la propunerea privind Fondul European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Delegaţii vor fi invitaţi să se pronunţe cu privire la alocările financiare propuse şi la modul în care acestea corespund obiectivelor stabilite, în ce priveşte gestiunea partajată de Comisia Europeană cu statele membre sau gestiunea directă. Cu această ocazie vor mai fi dezbătute şi criteriile propuse pentru distribuirea fondului între statele membre şi distribuirea pe acţiuni.

            În ceea ce priveşte sectorul agriculturii, va avea loc un schimb de opinii privind obiectivele în materie de ecologizare în cadrul Pilonului I şi II, punându-se în discuţie eventualele ajustări necesare faţă de propunerea actuală legate de definiţii, criterii şi flexibilitatea măsurilor, în special în privinţa zonelor de interes ecologic.

            Tot cu această ocazie, ministrul Daniel Constantin va avea întâlniri cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, şi cu Maria Damanaki, comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit.

            În cadrul discuţiilor cu Maria Damanaki, delegaţia română va prezenta stadiul avansat privind implementarea măsurilor necesare şi se va confirma angajamentul asumat pentru deblocarea fondurilor aferente Programului Operaţional pentru Pescuit.

Stadiul implementării PNDR şi obiectivele de dezvoltare rurală reflectate în viitoarea Politică Agricolă Comună vor fi principalele subiecte abordate cu ocazia întâlnirii cu comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.