Acasă Politic Bucuresti: Fara salarii compensatorii pentru disponibilizarile de la Posta Ro

Bucuresti: Fara salarii compensatorii pentru disponibilizarile de la Posta Ro

DISTRIBUIȚI

110339 – 21052012 Cei 1.029 angajati ai Postei Romane care urmeaza sa fie disponibilizati in prima etapa de reorganizare nu vor primi salarii compensatorii, a declarat luni ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.

Peste 1.000 de angajati ai Postei Romane, dintre care 950 din cadrul conducerii, vor fi disponibilizati in prima etapa de reorganizare, urmand ca in cea de-a doua etapa sa fie concediate alte 5.500 de persoane, potrivit solutiilor propuse in Consiliul de Administratie al companiei.

Ministrul a precizat ca spera ca incepand de luni sa fie demisi primii 100 de directori din companie si ca in zilele urmatoare vor primi deciziile de concediere si ceilalti angajati care urmeaza sa fie disponibilizati in prima etapa.

„Discutam cu sindicalistii pentru un act aditional la contractul colectiv de munca, astfel incat cei care vor fi demisi nu vor primi salarii compensatorii. Cred ca am fi prima tara care i-ar premia pe cei care au furat”, a spus Nica.

Potrivit acestuia, in prima etapa, pe langa persoanele care ocupa functii de conducere, va mai fi concediat si personal TESA angajat dupa 1 ianuarie 2009.

„Vrem sa dam afara secretarele, purtatorii de mapa si agentii electorali angajati dupa ianuarie 2009”, a precizat Nica.

In ceea ce priveste cea de-a doua etapa, Nica a spus ca este posibila o anulare a acesteia, insa depinde de cum vor decurge lucruile in perioada urmatoare.

Acesta a aratat ca Posta a intregistrat, in perioada 2009-2011, pierderi de 555 milioane lei, unul dintre motive fiind o serie de contracte dezavantajoase pentru companie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.