Acasă Politic Bucuresti: Gravitatea bolilor cardiovasculare, in dezbatere la Conferinta Nationala a Pacientilor

Bucuresti: Gravitatea bolilor cardiovasculare, in dezbatere la Conferinta Nationala a Pacientilor

DISTRIBUIȚI

110520 – 28052012 – Conferinţa Naţională a Pacienţilor 2012 aduce în centrul atenţiei pacienţilor, dar şi al autorităţilor din România, problematica afecţiunilor cardiovasculare, în cadrul unei dezbateri organizate, care se va desfăşura în perioada 14-16 iunie la Casa Universitarilor din Bucureşti.

Iniţiativa Sănătatea Media Group de a dezbate pe marginea problemelor de cardiologie a survenit datorită faptului că afecţiunile cardiace constituie factorul major de mortalitate în rândul românilor. Peste 80% dintre bolile cardiovasculare au drept cauză alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul. În România 60% dintre decese sunt de origine cardiovasculară, două treimi dintre români murind de boli cardiovasculare.

În cadrul celor trei zile de conferinţă se vor aborda teme legate de bolile cardiace ale adulţilor cât şi la ale copiilor. Astfel, în prima zi a conferinţei, în data de 14 iunie 2012 se va dezbate pe marginea problemelor care cauzează apariţia bolilor cardiace la adulţi. Se estimează că în România există aproximativ 60.000 de adulţi cu boli cardiace congenitale, în categoria bolnavilor denumiţi cardiovascular intrând toţi acei pacienţi care prezintă semne de îmbolnăvire din partea inimii şi a vaselor precum şi persoanele cărăra li se descoperă o tulburare sau o leziune a inimii sau a vaselor. În ultima zi a conferinţei, în data de 16 iunie 2012, se va aborda problema managementului bolilor cronice la copii. În această categorie intră şi discuţiile axate pe marginea soluţiilor terapeutice moderne care sunt utilizate în tratamentul bolilor cardiovasculare infantile. Bolile cardiace congenitale sunt boli ale inimii prezente din momentul naşterii care pot fi remediate daca sunt tratate într-un mod adecvat.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor va reuni la cea de-a II-a ediţie personalităţi de marcă din sistemul medical românesc pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor din România prin sesiuni de educaţie medicală, dar şi prin mijlocirea dialogului cu autorităţile din domeniul sanitar. Evenimentul îţi propune să informeze şi să educe pacienţii, dar şi să găsească soluţii viabile la problemele actuale cu care se confruntă aceştia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.