Acasă Politic Bucuresti: Grupare de italieni si romani, trimisa in judecata pentru evaziune fiscala

Bucuresti: Grupare de italieni si romani, trimisa in judecata pentru evaziune fiscala

DISTRIBUIȚI

110471 – 25052012- Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a 23 de inculpaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 60 de ani, ca urmare a destructurării unui grup infracţional, constituit din cetăţeni români şi italieni, specializat în evaziune fiscală.

        Gruparea era condusă de italianul Innocenti Alberto Degl, în vârstă de 44 de ani, şi de românul Emilian Tudor, în vârdtă de 56 de ani.

        Membrii grupării achiziţionau legume şi fructe de pe piaţa intracomunitară, în special din Italia, şi le comercializau în România, cu eludarea dispoziţiilor legale privind plata TVA aferentă bugetului de stat, prin intermediul unei fraude de tip “carusel”.

        În acest scop erau folosite societăţi comerciale tip „fantomă“ ca intermediare între societatea exportatoare din Italia şi societatea beneficiară a importurilor din România.

         Practic, mărfurile erau tranzacţionate între două societăţi comerciale membre ale aceluiaşi grup, însă nu în mod direct, ci parcurgând scriptic alte societăţi. Aceste societăţi fantomă erau înfiinţate/preluate de către persoane special racolate în acest scop şi care acţionau la comanda liderilor grupării.

         Societăţile erau folosite o scurtă perioadă de timp (2-3 luni) pentru achiziţia de mărfuri, în scopul preluării sarcinii plăţii TVA, fiind apoi cesionate către persoane greu identificabile, de regulă cetăţeni străini, cu consecinţa eludării plăţii acestei taxe.

        Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 5.000.000 de lei.

Cauza a fost trimisă Tribunalului Bucureşti spre soluţionare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.