Acasă Politic Bucuresti: Interes pentreu intensificarea cooperarii politice si economice cu landul Baden-Württemberg

Bucuresti: Interes pentreu intensificarea cooperarii politice si economice cu landul Baden-Württemberg

DISTRIBUIȚI

110578 – 30052012 – Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a avut miercuri convorbiri, în cadrul unui dejun de lucru, cu membrii delegaţiei parlamentare a Uniunii Creştin Democrate (UCD) din landul german Baden-Württemberg. Delegaţia germană a fost condusă de Thomas Strobl, membru al Bundestag-ului. Din partea română, la convorbiri, a mai participat senatorul Petru Başa, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-RF Germania.

Salutând prezenţa în România a delegaţiei UCD, Vasile Blaga a exprimat aprecierea deosebită pentru sprijinul constant pe care landul Baden-Württemberg l-a acordat României în cadrul Uniunii Europene. A fost de asemenea formulat interesul pentru intensificarea agendei politice şi economice dintre România şi landul Baden-Württemberg.

Preşedintele Senatului a subliniat amploarea cooperării economice bilaterale, arătând că 67% din exportul românesc se realizează pe relaţia cu trei landuri germane: Baden-Württemberg, Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia, în condiţiile în care, anul trecut, volumul exporturilor româneşti către landul Baden-Württemberg a înregistrat o creştere de 34% faţă de anul 2010. A fost, de asemenea, evidenţiată importanţa parteneriatului economic româno-german şi, în acest context, a creşterii volumului investiţiilor germane în România.

Au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale româno-germane în domeniul dezvoltării regionale, educaţiei, al afacerilor interne şi securităţii energetice.

Partea germană a salutat rolul important pe care România îl deţine în cadrul Uniunii Europene şi faptul că statul român a aderat la Pactul fiscal european, fiind apreciată seriozitatea exemplară cu care ţara noastră a acţionat în condiţiile crizei economice, potrivit unui comunicat al Senatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.