Acasă Politic Bucuresti: Jandarmi premiati

Bucuresti: Jandarmi premiati

DISTRIBUIȚI

110475 – 25052012- Jandarmii care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – NATO Training Mission – au primit distincţii pentru activitatea desfăşurată în cadrul misiunii internaţionale, de la ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, la sediul instituţiei.

În acest context, ministrul i-a felicitat pe jandarmi pentru modul exemplar în care şi-au reprezentat ţara, subliniind că participarea acestora la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan reprezintă, dincolo de îndeplinirea angajamentelor României faţă de instituţiile internaţionale, o misiune în care au reprezentat valorile poporului român.

“Bine aţi revenit acasă şi felicitări pentru modul exemplar în care v-aţi îndeplint îndatoririle. Sunt mândru de dumneavostră”, a delarat ministrul Ioan Rus.

La rândul său, comandantul contingentului de jandarmi care a participat la misiunea din Afganistan, maior Ignia Gabriel, a mulţumit conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru sprijinul constant acordat în desfăşurarea activităţii  şi a oferit ministrului Administraţiei şi Internelor daruri simbolice, reprezentative pentru participanţii la misiune.

Pentru profesionalismul cu care şi-au desfăşurat activitatea în teatrul de operaţii din Afganistan, jandarmilor le-a fost decernată bareta ”Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

Potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 29 din 22.03.2011, 66 de jandarmi participă la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Aceştia au ca misiuni pregătirea poliţiştilor afgani pentru prevenirea şi aplanarea conflictelor, instruirea privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi utilizarea armamentului din dotare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.