Acasă Politic Bucuresti: Lificiu a „calcat pe bec” si a fost demis

Bucuresti: Lificiu a „calcat pe bec” si a fost demis

DISTRIBUIȚI

110598 – 31052012 – Premierul Victor Ponta a decis revocarea lui Petru Lificiu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ca urmare a unei declaraţii legate de creşterea cu 5% a pretul energiei. Petru Lificiu a declarat miercuri că majorarea cu 5% a preţului electricităţii „nu înseamnă nimic”, echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie. „O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu”, a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă. Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali, potrivit angajamentelor asumate de autorităţi faţă de FMI.


Lificiu a spus însă că nu a fost luată o decizie cu privire la modificarea tarifelor. „Nu este vorba de o creştere de preţ, ci de recunoaşterea unor costuri. Încă nu s-a stabilit”, a spus Lificiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Premierul Victor Ponta s-a arătat deranjat foarte tare de declaraţia şefului ANRE. „Am văzut declaraţia şefului ANRE şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul ăsta pot să le răspunzi oamenilor, că îţi mai stingi un bec. În mod cert, orice creştere a preţului energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mai mari şi mai mult la cei care au venituri mai mici”, a spus miercuri Ponta.

El a precizat că în ceea ce priveşte creşterea preţului la energie nu se schimbă nimic, rămânând în vigoare ceea ce s-a stabilit cu FMI înainte de venirea USL la guvernare. „Nici în cursul acestui an nu vor fi alte modificări”, a spus Ponta.

Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.