Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Sanatatii: Nu vor exista probleme in aprovizionarea cu vaccin antirabic

Bucuresti: Ministerul Sanatatii: Nu vor exista probleme in aprovizionarea cu vaccin antirabic

DISTRIBUIȚI

109941 – 04052012În legătură cu informaţiile apărute privind aprovizionarea cu vaccin antirabic a centrelor antirabice din cadrul spitalelor de boli infecţioase, Ministerul Sănătăţii face căteva precizări.

În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino (INCDMI), există un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de către unităţile sanitare care realizează tratamentul post expunere al plăgilor rabigene, conform informaţiilor furnizate, astăzi, de producătorul vaccinului antirabic, Sanofi -Pasteur şi confirmate de către INCDMI.

Mai mult, producătorul francez a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot de import din acest produs şi nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea produsului pe piaţa din România.

Distribuţia vaccinului se face prin distribuitorii autorizaţi ai Sanofi- Pasteur, direct, către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.