Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Comunicatiilor: “La Posta Romana din trei directori va ramane unul”

Bucuresti: Ministrul Comunicatiilor: “La Posta Romana din trei directori va ramane unul”

DISTRIBUIȚI

110295 – 18052012 – Noua organigramă a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), discutată vineri în Consiliul de Administraţie, prevede disponibilizarea unui număr de 1.029 de angajaţi, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica. „Noua organigramă discutată cu sindicatele în Consiliul de Administraţie prevede reducerea posturilor de directori, rămâne unul din trei, iar cele 1.029 de persoane care vor fi disponibilizate fac parte din personalul neesenţial pentru funcţionarea serviciilor poştale, de fapt sunt dintre aceia care parazitau structura Poştei”, a spus Dan Nica.Ministrul a precizat că vor fi desfiinţate şi cele opt oficii regionale, cu personalul aferent, care erau „o structură consumatoare de bani”.


„Vor fi desfiinţate cele opt oficii regionale şi astfel va mai dispărea o verigă intermediară, consumatoare de bani şi care nu a avut succes. Rămân însă toate structurile judeţene care coordonează activitatea operativă economică şi comercială”, a subliniat Nica.

Deşi sindicatele au fost de acord cu această nouă organigramă a CNPR, urmează aprobarea în Comitetul Executiv al Federaţiei Sindicale din Poştă, care va avea loc în cursul zilei de luni.

„Dacă vom avea luni acordul comitetului sindical, planul va intra efectiv în vigoare, alături de planul de repornire a activităţii comerciale pe baze corecte şi anume promovarea serviciilor poştale, aşa cum prevede legislaţia europeană, pe acele drepturi exclusive pe care le are Poşta, dar şi a serviciilor de curierat, unde Poşta a pierdut nejustificat. De asemenea, dacă vor exista resurse financiare, Poşta va avea o unitate de sortare a materialelor poştale, pentru că este principalul lucru care îi lipseşte. A cheltuit banii pe toate lucrurile posibile şi mai puţin pe ceea ce avea neapărată nevoie. Deschiderea competiţiei nu o poate prinde fără acea linie automată de sortare”, a adăugat Dan Nica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.