Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei s-a intalnit cu noul ambasador al Frantei in Romania

Bucuresti: Ministrul Justitiei s-a intalnit cu noul ambasador al Frantei in Romania

DISTRIBUIȚI

110051 – 09052012 – Ministrul Justiţiei Titus Corlăţean l-a primit miercuri, în vizită de prezentare, pe noul ambasador al Republicii Franceze la Bucureşti, Philippe Gustin.

Titus Corlăţean a adresat felicitări pentru preluarea mandatului şi a urat noului ambasador succes în îndeplinirea acestui mandat.

Cei doi oficiali au evocat lunga tradiţie în planul relaţiilor bilaterale culturale, politice, istorice, economice, dintre cele două state. Cu acest prilej, ministrul Corlăţean a prezentat priorităţile în domeniul justiţiei ale noului guvern, care se va concentra pe înregistrarea în continuare de progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), îndeosebi prin implementarea cu succes a noilor coduri ale României şi promovarea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 – 2015.

„Adoptarea de către Camera Deputaţilor, cu unanimitatea parlamentarilor prezenţi (240 voturi pentru şi o abţinere) în cursul zilei de ieri, 8 mai a.c., a Legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie 2012 şi reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul MCV vor continua, conform angajamentelor din programul de guvernare”, a declarat ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

De asemenea, ministrul român a transmis aprecieri pentru sprijinul constant oferit de Franţa statului român pentru atingerea obiectivelor sale europene şi a exprimat speranţa pentru adoptarea unei decizii favorabile în cursul acestui an referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen.

Ambasadorul Republicii Franceze a prezentat pe scurt perspectivele legate de formarea noului guvern francez şi oportunitatea unor contacte oficiale bilaterale ulterioare la nivelul conducerii celor două ministere de justiţie din România şi Franţa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.