Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Rus a discutat cu ambasadorul Olandei aderarea la Spatiul Schengen

Bucuresti: Ministrul Rus a discutat cu ambasadorul Olandei aderarea la Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

110338 – 21052012 Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, l-a primit luni pe ambasadorul Olandei la Bucureşti, Johannes Jendrik Mattheus van Bonzel.

În cadrul întâlnirii, partea română a evocat relaţiile foarte bune de cooperare cu Olanda, inclusiv sprijinul acordat de această ţară României în perioada de preaderare la UE.

Referitor la aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Ioan Rus a precizat faptul că aceasta reprezintă una dintre priorităţile Guvernului pentru următoarele luni, mai ales că ţara noastră a făcut investiţii financiare şi eforturi imense pentru atingerea acestui obiectiv.

De asemenea, oficialul român a mai subliniat că poziţia Olandei faţă de integrarea României în Spaţiul Schengen este un paradox, având în vedere faptul că Olanda este principalul investitor străin în România, din perspectiva capitalului total investit, iar ţara noastră figurează printre cele 15 state-ţintă sau zone geografice prioritare stabilite de Strategia de politică economică externă a acestui stat.

Ministrul Ioan Rus a menţionat că implementarea măsurilor complementare convenite cu Olanda decurge foarte bine, iar experţii olandezi care participă la activităţile programate de Frontex pe teritoriul României la PTF Moraviţa şi la Aeroportul Henri Coandă au aprecieri pozitive la adresa profesionalismului poliţiştilor români de frontieră.

În ceea ce priveşte Guvernanţa Schengen, ministrul român al Administraţiei şi Internelor a precizat că România s-a pronunţat deja în favoarea îmbunătăţirii regulilor care stau la baza acesteia, a eficientizării procesului de evaluare şi introducerii de noi reguli corectoare suplimentare pentru a evita orice disfuncţionalitate în funcţionarea spaţiului Schengen.

Oficialul român a mai subliniat că ţara noastră este adepta introducerii unor măsuri concrete, capabile să redreseze cu adevărat situaţia existentă, atunci când există deficienţe majore la una dintre frontierele externe ale Spaţiului Schengen.

Ambasadorul Johannes Jendrik Mattheus van Bonzel şi-a exprimat încrederea că ţara sa va găsi modalitatea prin care să sprijine aderarea României la Spaţiul Schengen. În acest sens domnia sa a precizat că raportul din luna iunie al Comisiei referitor la atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare va constitui o etapă importantă în decizia Olandei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.