Acasă Politic Bucuresti: Noul ministru Vasile Cepoi îsi propune să continue reforma in Sanatate

Bucuresti: Noul ministru Vasile Cepoi îsi propune să continue reforma in Sanatate

DISTRIBUIȚI

110014 – 08052012 – Noul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat marţi la ceremonia de predare-primire a mandatului că îşi propune să continue reforma în Sănătate şi o serie de proiecte începute în minister.

Vasile Cepoi a mai spus că, în perioada scurtă de mandat pe care o are la dispoziţie, are în vedere finalizarea elaborării Legii Sănătăţii, obiectiv pentru care a şi preluat anul trecut funcţia de secretar de stat.

„Vreau ca la începutul lunii iunie să prezint Guvernului noua formă a Legii Sănătăţii, pentru ca, la sfârşitul lunii, să putem lansa în dezbatere publică forma scrisă a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toţi cei interesaţi de acest proiect, fie că este vorba despre societatea civilă, fie că discutăm despre profesioniştii din sistem”, a declarat Cepoi.

De asemenea, un alt obiectiv important, îl va reprezenta continuarea activităţilor de prevenţie. În acest sens, echipa Ministerului Sănătăţii îşi propune demararea, la începutul lunii iulie a.c., a programului de depistare a cancerului de col uterin.

Asigurarea în spitale a medicamentelor ieftine, pentru care producătorii şi distribuitorii nu mai prezintă interes comercial şi nu le mai furnizează în sistem, va reprezenta o prioritate urgentă a ministrului Sănătăţii şi a echipei acestuia.

Nu în ultimul rând, ministrul Sănătăţii a declarat că va încerca să promoveze mai multă transparenţă şi comunicare în sistemul sanitar, în special în ceea ce priveşte colectarea şi cheltuirea fondurilor publice, în beneficiul pacienţilor, dar şi a celor care lucrează în acest sistem. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.