Acasă Politic Bucuresti: O noua amanare in procesul lui Adrian Nastase

Bucuresti: O noua amanare in procesul lui Adrian Nastase

DISTRIBUIȚI

110391 – 23052012Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis miercuri amanarea pana pe 30 mai a judecarii recursului formulat de Adrian Nastase in dosarul „Trofeul Calitatii„, in care acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare.

Avocatul Ioan Cazacu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, a facut presiuni politice pentru condamnarea lui Adian Nastase.

„S-au facut afirmatii cu privire la deontologia sau substanta completului de judecata. Judecatorii sunt cei lezati. Am adus drept proba transcriptul unei emisiuni de la B1 TV, in care fostul ministru al Justitiei se pronunta asupra problemelor din cadrul acestui proces”, a declarat Cazacu.

In plus, avocatul a anuntat ca Inspectoratul de Stat in Constructii nu s-a constituit parte vatamata in dosarul „Trofeul Calitatii”.

„Mai important este ca astazi Inspectoratul de Stat in Constructii a depus o adresa oficiala in care a spus ca nu se constituie parte in acest dosar, intrucat nu au inregistrat un prejudiciu”, a adaugat avocatul.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in 30 ianuarie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care a fost judecat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), sub conducerea Irinei Jianu, a initiat organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calitatii in constructii”.

In realitate, sustin procurorii, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.