Acasă Politic Bucuresti: PDL cere Guvernului Ponta sa majoreze salariile cu 16%, nu doar...

Bucuresti: PDL cere Guvernului Ponta sa majoreze salariile cu 16%, nu doar cu 8%

DISTRIBUIȚI

109978 – 07052012 – PDL solicită Guvernului Ponta să majoreze salariile bugetarilor cu 16%, aşa cum se angajase Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, şi nu cu 8%, această decizie anunţată de Florin Georgescu reprezentând, în opinia democrat-liberalilor, „un eşec” al negocierilor cu FMI şi CE. PDL susţine, că Guvernul Ponta are banii pentru a reîntregii salariile bugetarilor cu 16%. „Comisia de Muncă a Partidului Democrat Liberal solicită Guvernului Victor Ponta să majoreze salariile bugetarilor cu 16%, aşa cum se angajase Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, şi nu cu 8%, cum a anunţat în această dimineaţă ministrul Finanţelor, Florin Georgescu. Apreciem că tranşa de majorare de 8% reprezintă un eşec al negocierilor purtate cu FMI şi Comisia Europeană

şi arată nivelul de încredere pe care organismele internaţionale cu care România are acorduri îl oferă guvernării de stânga instalate în ţara noastră”, se arată într-un comunicat al PDL.

PDL mai susţine că majorările salariale care se vor aplica de la 1 iunie, chiar dacă reduse faţă de planul iniţial, sunt rezultatul aplicării – în ultimii doi ani – a unor politici şi măsuri economice prudente şi responsabile, „nicidecum rezultatul demagogiei ieftine promovate de liderii USL”.

„Prin urmare, cerem Guvernului Ponta să explice eşecul negocierilor cu privire la creşterea salariilor în sistemul bugetar aşa cum a promis”, adaugă PDL.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE că bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat tot în cursul anului 2012, în luna octombrie sau noiembrie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.