Acasă Politic Bucuresti: Presedintele CNAS a demisionat

Bucuresti: Presedintele CNAS a demisionat

DISTRIBUIȚI

109977 – 07052012 – Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a anuntat luni ca a demisionat din functie. „Decat sa ma dea ei jos, mai bine plec eu”, a spus Lucian Duta, potrivit Antena 3. El a urat succes noii echipe care va urma la conducerea CNAS. Lucian Duta a fost numit la conducerea CNAS in decembrie 2009, dupa ce in perioada 26 februarie – 9 decembrie 2009 a ocupat functia de director general la Societatea Nationala a Sarii SA – SALROM. Duta a fost managerul Spitalul Clinic CF nr. 2 Bucuresti (in 2007), director general la Spitalul Judetean „Sfintii Constantin si Elena”, judetul Ilfov (in perioada octombrie 2004 – iulie 2006), director general adjunct in Ministerul Sanatatii – Directia Generala Asistenta Medicala (in 2004),

cercetator stiintific la Academia Romana de Stiinte (2002 – 2004) si asistent cercetare la Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti (intre 2001 si 2003).

Calitatea serviciilor medicale si lipsa unor indicatori concludenti cu privire la modul cum au fost tratati pacientii sunt doar doua dintre nereusitele enumerate, luni, de seful demisionar al CNAS, Lucian Duta, cu prilejul prezentarii bilantului activitatii sale la conducerea institutiei.

„Prefer sa spun lucrurilor pe nume atunci cand vine vorba despre calitatea serviciilor medicale. Am fost preocupat de aceasta problema, pentru ca, desi responsabilitatea apartine in principal Ministerului Sanatatii, CNAS deconteaza serviciile medicale furnizate si, de aceea, suntem interesati de calitatea acestor servicii, precum si de corectitudinea raportarii lor (…) In acest context, ajungem la problema restructurarii spitalelor si intaririi medicinii ambulatorii si primare.

Este un sector dificil, sensibil si adesea perceput negativ si doar prin prisma inchiderii de spitale. Reducerea numarului de spitale nu trebuie vazuta numai prin prisma inchiderii acestora, ci trebuie inteleasa mai ales prin restructurarea ofertei lor de servicii, dupa cum recomanda si Banca Mondiala, potrivit Raportului de evaluare a functionalitatii sistemului sanitar romanesc din 2011″, a mai precizat Duta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.