Acasă Politic Bucuresti: Primele concluzii ale evaluarii contractelor cu “baietii destepti”

Bucuresti: Primele concluzii ale evaluarii contractelor cu “baietii destepti”

DISTRIBUIȚI

110294 – 18052012 – Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a prezentat vineri primele concluzii ale evaluarii contractelor bilaterale incheiate de Hidroelectrica. “Astazi expira cele zece pe care mi le-am asumat in urma discutiilor cu organismele internationale. In aceasta perioada de zece zile, am facut o serie de ajustari si in conducerea Hidroelectrica, inclusiv in Consiliul de Administratie. Noul CA a constituit o noua echipa de negociere si cu un nou mandat de negociere. Stim foarte bine ca aceste contracte au stat in atentia dumneavoastra timp de mai bine de zece ani. Si stim ca sistemul energetic a fost supus unui asalt sistematic de capturare a profiturilor de catre acesti baieti destepti. Cele mai pregnante au fost aceste contracte incheiate de Hidroelectrica.

Profiturile inregistrate de acestea erau foarte mari. Dupa primele zece zile de mandat am reusit sa eliminam pretul fix din aceste contracte si sa avem preturile la nivelul pietei concurentiale. Ce nu s-a reusit in 10 ani am reusit in 10 zile. De asemenea, un alt succes este ca Fondul Proprietatea a revenit in echipa de negociere, a participat si semnat documentele prealabile de negociere”, a spus Daniel Chitoiu.

“Alte detalii tehnice nu va dau, negocierile sunt in derulare, urmeaza alte etape, astfel incat sa avem incheiate aceste negocieri pana la sfarsitul lunii mai”, a mai precizat ministrul Economiei in conferinta de presa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.