Acasă Politic Bucuresti: Reabilitarea spitalelor din Romania cu sprijin israelian

Bucuresti: Reabilitarea spitalelor din Romania cu sprijin israelian

DISTRIBUIȚI

110439 – 24052012- Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, s-a întâlnit cu ambasadorul statului Israel, Dan Ben- Eliezer.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile de colaborare dintre cele două state în domeniul Sănătăţii şi au reiterat necesitatea concretizarii planului de acţiuni semnat la Ierusalim in toamna anului trecut în vederea continuării colaborării existente.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa de a demara mai multe parteneriate cu experţi israelieni în domenii precum reabilitarea spitalelor sau implementarea şi utilizarea sistemelor informatice e-health.

“Majoritatea unităţilor sanitare prezintă o structură pavilionară construită înaintea anilor 90. Suntem interesaţi de experienţa firmelor din ţara dumneavoastră în vederea demarării mai multor lucrări de reabilitare. De asemenea, avem în vedere încheierea de parteneriate public-private pentru construirea a cel mult opt spitale regionale”, a declarat ministrul în timpul întâlnirii.

Ministrul român al Sănătăţii a explicat procesul demarat de ţara noastră pentru reformarea sistemului sanitar şi elaborarea unui nou cadru legislativ de oraganizare şi funcţionare. S-au stabilit mai multor parteneriate privind schimburi de experienţă între profesioniştii care lucrează în urgenţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.