Acasă Politic Bucuresti: Romania participa la Targul de carte de la Salonic

Bucuresti: Romania participa la Targul de carte de la Salonic

DISTRIBUIȚI

110304 – 18052012 –Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, vor organiza, în perioada 24-27 mai a. c., standul naţional al României în cadrul Târgului de carte de la Salonic, Grecia.

Organizat de Centrul Naţional al Cărţii, în parteneriat cu Federaţia Elenă a Editorilor şi Distribuitorilor de Carte şi Helexpo, Târgul de carte de la Salonic este cel mai mare şi mai important salon de carte şi educaţie din Grecia. Anual, Târgul de la Salonic reuneşte peste 250 de expozanţi, cuprinzând cele mai importante edituri din Grecia, dar şi edituri, asociaţii de editori şi organizatori de târguri de carte din peste 20 de ţări.

Standul naţional al României va cuprinde volume şi edituri reprezentative pentru panorama literaturii române actuale, premiate de-a lungul timpului la Târgurile Gaudeamus prin votul publicului. Trei scriitori români vor fi în centrul atenţiei la Târgul de la Salonic 2012: Viorel Marineasa, prozator timişorean, eseist, publicist şi editor, Dan Coman, poet şi romancier şi Lia Chisacof, traducător şi cercetător ştiinţific la Institutul de Studii Sud-Est Europene.

Ediţia din acest an, a IX-a, a Târgului de carte de la Salonic va sta sub semnul unei duble aniversări: în 2012 se împlinesc 100 de ani de la eliberarea Salonicului de sub dominaţie otomană, prilej cu care Târgul de la Salonic va găzdui o expoziţie dedicată istoriei oraşului. În plus, 2012 a fost declarat de către Ministerul Culturii din Grecia anul Nikiphoros Vrettakos: cu prilejul aniversării centenarului de la naşterea cunoscutului poet, eseist, traducător şi academician grec, Târgul de carte de la Salonic va dedica un spaţiu privilegiat cărţii de poezie şi operei scriitorului elen. Ţara invitată de onoare va fi Serbia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.