Acasă Politic Bucuresti: Trimis in judecata pentru un prejudiciu de aproape 20 milioane de...

Bucuresti: Trimis in judecata pentru un prejudiciu de aproape 20 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

110084 – 10052012 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Marce l-Petre Străuţ, reprezentant legal al Grupului Bigger, pentru spălare de bani, în formă continuată, înşelăciune, delapidare şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2008 – martie 2009, Străuţ, în calitate de reprezentant legal al Grupului Bigger (agenţie de publicitate), şi-a însuşit suma totală de 1.855.620 de euro din conturile unor societăţi comerciale – membre ale Grupului Bigger, asupra cărora avea personal drepturi de administrare sau care erau administrate de o altă persoană din cadrul aceluiaşi grup, sumă de bani pe care a folosit-o în interes personal. În scopul de a-şi asigura venituri într-un cuantum cât mai mare, pentru a întârzia plata furnizorilor de servicii media şi pentru a evita blocarea conturilor Grupului Bigger, în cursul lunii februarie 2009 Străuţ a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale – principalul furnizor de servicii media al grupului şi a încheiat cu aceştia o convenţie prin care recunoştea datoria de 12.058.710 lei a grupului către această firmă şi se obliga să o achite. În realitate, o parte din aceşti bani şi-i însuşise deja, în diferite tranşe, începând cu septembrie 2008 şi până în martie 2009.

Pentru a crea aparenţa de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobândit pe nedrept, în aceeaşi perioadă, Străuţ a transferat suma totală de 1.800.000 de euro din conturile Grupului Bigger în conturile deţinute sau controlate de el în România pe baza unor operaţiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societăţi comerciale tip off-shore pe care le controla.

Partea vătămată – S.C. Media Direction S.R.L. – s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 19.913.154,74 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin înşelăciune şi penalităţile aferente. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând lui Strauţ. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.