Acasă Politic Bucuresti: Un nou Pact pentru Bucuresti cu candidatii la alegerile locale

Bucuresti: Un nou Pact pentru Bucuresti cu candidatii la alegerile locale

DISTRIBUIȚI

110405 – 23052012Platforma pentru Bucureşti lansează marţi, 29 mai a. c., la Cărtureşti, Pactul pentru Bucureşti 2. Documentul prezintă principalele direcţii de dezvoltare pe care, în opinia reprezentanţilor coaliţiei de ONG-uri, Bucureştiul trebuie să le urmărească pentru următorii 4 ani.

Pactul pentru Bucureşti 1 a fost formulat în 2008, cu ocazia alegerilor locale de atunci, şi a fost semnat de toţi candidaţii pentru funcţiile de consilier local / general şi primar de sector / general aceştia asumându-şi automat toate prevederile documentului. Deşi acest document a fost îmbrăţişat public de către candidaţii de atunci, obligaţiile pe care aceştia din urmă şi le-au luat odată cu semnarea Pactului 1 au rămas, în mare parte, pe hârtie. Platforma pentru Bucureşti va lansa, în luna iunie şi un raport de evaluare a implementării măsurilor cuprinse în Pactul pentru Bucureşti 1.

În 2012, coaliţia Platforma pentru Bucureşti revine cu un nou document şi cu un protocol de colaborare între organizaţiile coaliţiei (în număr de 47) şi viitoarele Consilii Locale / Consilii Generale. Printre altele, documentul stipulează constituirea unei hotărâri de Consiliu prin care atât primarul, cât şi reprezentanţi ai consiliilor şi reprezentanţi ai aparatului tehnic din primării se vor întâlni regulat pentru punerea în aplicare a măsurilor Pactului pentru Bucureşti.

Pactul pentru Bucureşti 2 este structurat pe opi capitole: transparenţă decizională, planificare urbană, proceduri în domeniul construcţiilor, mobilitate şi transport, protecţia mediului, protecţia patrimoniului construit, protecţie socială, protecţia animalelor. Documentul a fost formulat de experţi din cele 47 de organizaţii neguvernamentale membre în Platforma pentru Bucureşti şi a fost îmbogăţit în urma unei serii de întâlniri cu cetăţeni ai Capitalei, precum şi prin consultarea apartului tehnic din primăriile de sector şi Primăria Generală. Măsurile care au fost astfel incluse în Pactul 2 au fost supuse atenţiei tuturor candidaţilor.

Săptămâna viitoare va fi semnat acordul de asumare şi colaborare cu Platforma pentru Bucureşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.