Acasă Politic Bucuresti: Universul magic al copiilor pe mărci poştale

Bucuresti: Universul magic al copiilor pe mărci poştale

DISTRIBUIȚI

110585 – 30052012 – Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor de la Geneva, din august 1925, rămâne în istorie ca evenimentul în cadrul căruia este menţionată pentru prima oară Ziua Copilului, declarată ulterior zi internaţională de sărbătoare şi, totodată, conferinţa la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări adoptă Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Mai târziu, în 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) stabileşte, printr-o recomandare, ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day).

Astfel, ţări precum China, SUA, Bulgaria, Germania, Polonia sărbătoresc Ziua Internaţională a Copilului pe 1 Iunie, în timp ce ţări precum Australia şi Argentina sărbătoresc această zi în prima duminică a lunii iulie şi respectiv, în a doua duminică a lunii august. În România, Ziua Internaţională a Copilului este serbată tot în data de 1 Iunie.

Prin introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poştale „Ziua Internaţională a Copilului”, Romfilatelia sărbătoreşte ziua în care universul magic al copiilor se armonizează cu universul filatelic al timbrelor promovând sentimente precum veselia, dragostea, bucuria naşterii, inocenţa, puritatea şi fericirea tuturor copiilor. Emisiunea conţine o marcă poştală – cu valoarea nominală de 2,40 lei, un plic prima zi şi un carton filatelic.

Începând cu ziua de vineri, 1 Iunie 2012, emisiunea de mărci poştale ”Ziua Internaţională a Copilului” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.