Acasă Politic Bucuresti: Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu, audiati in...

Bucuresti: Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu, audiati in dosarul privatizarilor strategice

DISTRIBUIȚI

110530 – 29052012 – Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu, fosti ministri in Guvernul Tariceanu, au venit, marti dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a da declaratii, in calitate de martori, in dosarul privatizarilor strategice. Cei patru au fost chemati pentru da explicatii in legatura cu discutiile care au avut loc intr-o sedinta a Executivului din 2005 privind privatizarile unor companii romanesti. Audierile celor patru au loc in sedinta secreta. La termenul din 11 mai, instanta care judeca dosarul privatizarilor strategice a hotarat emiterea unei adrese prin care a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) fie sa desecretizeze stenogramele acelei sedinte, fie sa-si dea acordul pentru audierea celor patru fosti ministri.

Secretariatul General al Guvernului a incuviintat, in 14 mai, audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela, Adriean Videanu si Ionut Popescu in dosarul privatizarilor strategice, mentionand, in raspunsul la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca sedinta respectiva sa fie una secreta, din cauza caracterului nepublic al sedintei de guvern din 2005 despre care fostii ministri vor trebui sa vorbeasca.

Instanta suprema a dispus totodata citarea pentru audiere in acest dosar si a fostului premier Calin Popescu Tariceanu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.