Acasă Politic Bucuresti: Zilele Europene ale Operei la Bucuresti

Bucuresti: Zilele Europene ale Operei la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

109921 – 04052012În acest an, Zilele Europene ale Operei vor fi sărbătorite de toate teatrele lirice importante ale continentului în datele de 12 şi 13 mai. Evenimentul este coordonat la nivel internaţional de Opera Europa şi RESEO, ediţia din acest an reunind peste 80 de companii. Obiectivul manifestării este acela de a deschide uşile teatrelor lirice pentru a permite publicului larg să descopere specificul operei şi universul “ascuns” din spatele scenei.

Potrivit organizatorilor, 60% dintre vizitatorii de anul trecut au păşit pentru prima oară într-un teatru liric, iar două treimi din acest procent îl reprezintă tinerii sub 35 de ani. Tema aleasă pentru ediţia 2012 este “Passion” (Pasiune).

Opera Naţională Bucureşti va participa la această sărbătoare cu o serie de evenimente speciale, deschise iubitorilor de toate vârstele ale operei şi ale artei în general. Pentru a facilita accesul unui număr mare de spectatori la aceste evenimente, ONB oferă un bilet gratuit pentru fiecare bilet cumpărat, de aceeaşi valoare. Oferta este valabilă numai pentru spectacolele „Don Giovanni” şi “Gala de balet”.

Sâmbătă, 12 mai (18.30), Opera Naţională Bucureşti îl aduce pe scenă pe cuceritorul Don Juan în spectacolul de operă „Don Giovanni” (W.A. Mozart), coproducţie ONB – Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Universitatea Naţională de Arte.

Duminică, 13 mai (11.00) micii spectatori sunt invitaţi la spectacolul muzical “Cutia cu jucării” (Claude Debussy) – una dintre cele mai recente premiere ale Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess“.

“Cutia cu jucării” este o cutie magică în care păpuşile prind viaţă şi se luptă pentru dragoste. Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi în lumea minunată a jucăriilor, în acest spectacol plin de culoare, în care muzica şi dansul se împletesc cu proiecţiile şi personajele de poveste.

Dumincă seară, la orele 19.00, evenimentul care va încheia Zilele Europene ale Operei este Gala de Balet extraordinară, în care publicul va avea ocazia să urmărească fragmente celebre de dans clasic şi contemporan, în interpretarea prim-balerinilor teatrului.

Evenimente conexe: Vineri, 11 mai, Opera Naţională Bucureşti în parteneriat cu revista online Agenţia de Cultură vor încerca să aducă pasiunea artelor spectacolului mai aproape de tânăra generaţie. Prefaţând astfel sfârşitul de săptămână dedicat sărbătoririi artei lirice, artişti ai ONB (soprane, tenori, dirijori, coregrafi) vor merge în şase şcoli şi licee din cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, pentru a se întâlni cu elevi şi a discuta despre artă dar şi despre frumuseţea şi complexitatea spectacolului muzical. Sâmbătă, 12 mai (17.30), în foaierul ONB va avea loc vernisajul expoziţiei prezentate de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, expuse în foaierul central al ONB. Expoziţia aduce în atenţia publicului proiecte de amenajare a spaţiului existent în faţa clădirii ONB, care ar putea face obiectul unui proiect arhitectural deosebit, care să aducă un plus de valoare atât Pieţei Operei în ansamblul ei, cât şi teatrului liric. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.