Acasă Politic Contrabanda cu tigari coordonata din Penitenciarul Botosani

Contrabanda cu tigari coordonata din Penitenciarul Botosani

DISTRIBUIȚI

110443 – 24052012- Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat joi 16 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, precum şi o percheziție la Penitenciarul Botoşani.

        Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 34 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, dare de mită şi instigare la introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind Constantin Lungu, în prezent încarcerat în Penitenciarul Botoşani, unde execută o pedeapsă de 26 de ani închisoare, nedefinitivă, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi  tâlhărie urmată de moarte victimei, într-o cauză instrumentată anterior de către procurorii D.I.I.C.O.T.

        Sub coordonarea acestuia, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea  pe teritoriul României, prin zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Straja – Vicovu de Sus, judeţul Suceava, şi comercializarea unor cantităţi însemnate de ţigarete, provenind din Ucraina.

        Activitatea infracţională a fost sprijinită de către Petru Olenic, având calitatea de agent supraveghetor în cadrul  Penitenciarului Botoşani, care, în schimbul unor sume de bani, i-a asigurat liderului grupării un regim de detenţie favorabil și a procurat deţinutului telefoane mobile si cartele telefonice in scopul de a-i asigura  acestuia mijloace de comunicare sigure si rapide cu membrii grupării.

         Până la acest moment, procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat cantitatea de peste 50.000 de pachete de ţigarete.

        La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 20 de persoane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.