Acasă Politic Dacian Ciolos cere taxarea agricultorilor

Dacian Ciolos cere taxarea agricultorilor

DISTRIBUIȚI

110335 – 21052012 – Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a declarat luni ca Guvernul de la Bucureşti trebuie să găsească o soluţie care să încurajeze agricultorii români să-şi declare producţia pe care o realizează pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului.

„Guvernul trebuie să găsească o soluţie care să încurajeze agricultorii să-şi declare producţia pe care o realizează, dar care să nu fie văzută ca o corvoadă sau ca o pedeapsă pentru producători, nici din punct de vedere al nivelului şi nici al modului în care autorităţile colectează aceste taxe, ci să fie folosită în mod pozitiv pentru a încuraja dezvoltarea sectorului”, a precizat Dacian Cioloş, la o conferinţă privind Politica Agricola Comuna.

Comisarul european a precizat că, în perspectiva PAC 2014-2020, este foarte importantă scoaterea la lumină a producţiei agricole şi încurajarea asocierii producătorilor, în paralel cu dezvoltarea unor structuri de consultanţă pentru agricultori.

“Din perspectiva mea, exploataţiile agricole care nu comercializează direct şi transparent pe piaţă producţia pe care o realizează nu vor putea folosi fondurile europene eficient. Chiar dacă eşti rentabil în practică, în conturi sau în buzunar, iar pe facturi nu eşti eficient, nu vei putea demonstra că utilizând fondurile publice şi cele europene vei putea contribui la creşterea performanţei fermei respective. Practic, ne condamnăm la sub-dezvoltare sau la o proastă utilizare a fondurilor europene, dacă mergem pe această logică pe termen scurt: vând o parte cu factură şi o parte o vând la negru ca să nu mai plătesc taxe”, a explicat oficialul european. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.