Acasă Politic Europarlamentarii PDL reclama Guvernul

Europarlamentarii PDL reclama Guvernul

DISTRIBUIȚI

110543 – 29052012 – Europarlamentarii PDL au adresat cate o scrisoare celor doi lideri ai grupurilor socialistilor si liberalilor din Parlamentul European, in care isi exprima ingrijorarea fata de actiunile si declaratiile Guvernului Ponta referitoare la Justitia si presa din Romania, a anuntat marti europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda.Acesta a facut o scurta trecere in revista a evenimentelor din ultimele zile, de la numirea si demiterea lui Grajdan la Inspectoratul de Stat pentru Constructii (ISC), pana la intreruperea unor emisiuni la posturile publice ale jurnalistilor considerati incomozi de catre noua putere.In ceea ce priveste subordonarea ISC si intentia de a influenta Justitia in cazul Trofeul Calitatii, in care Adrian Nastase risca pedeapsa cu inchisoarea,

Cristian Preda a tinut sa sublinieze ca degeaba l-a demis Ponta pe Constantin Balaban Grajdan si a exprimat scuze tardive, pentru ca „semnalul in sensul achitarii a fost deja transmis judecatorilor.

Pe de alta parte, Cristian Preda a remarcat ca scandalul trebuie pus in context, reamintind declaratiile noului ministru al Justitiei, Titus Corlatean, care spunea ca procurorii anticoruptie ar trebui arestati daca dosarele lor nu conduc la condamnari.

„Acelasi Titus Corlatean a pus sub semnul intrebarii angajamentele Romaniei”, a mai punctat Preda, referindu-se la restrangerea ariei de actiune a Mecanismului de Cooperare si Verificare.

De asemenea, el a amintit ca Dan Mihalache, consilierul liderului PNL si totodata secretar general adjunct al Guvernului, a cerut ca legile ANI si DNA sa fie modificate din nou, „in sensul amputarii de atributii”.

In scrisoarea remisa liderilor din PE ai grupurilor parlamentare carora le apartin PSD si PNL eurodeputatii democrat-liberali au mai criticat si decizia lui Victor Ponta de a adopta modificari ale legii electorale cu 6 luni inainte de alegeri, contrazicand recomandarile comisiei de la Venetia.

Democratia din Romania este slabita semnificativ”, a mai subliniat Cristian Preda.

In scrisoare mai este exprimata si ingrijorarea cu privire la presiunile pe care guvernarea Ponta le face asupra „ziaristilor inconfortabili” de la posturile publice, ale caror emisiuni au fost suspendate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.