Acasă Politic Kiev: Ucraina a anulat summitul liderilor din Europa Centrala

Kiev: Ucraina a anulat summitul liderilor din Europa Centrala

DISTRIBUIȚI

110022 – 08052012 – Ucraina a anuntat marti anularea summitului liderilor din Europa Cetrala programat sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani la Yalta, din cauza boicotarii de catre mai multi dintre cei invitati un semn de protest fata de soarta fostului premier Iulia Timoshenko, aflata in inchisoare, transmite AFP.

„Ucraina considera rezonabila amanarea pentru mai tarziu a summitului sefilor de stat din Europa Centrala si neorganizarea acestuia pe 11 si 12 mai, la Yalta, presedintii mai multor tari europene neputand sa mai participe”, se arata intr-un comunicat al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe.

Cel putin patru tari europene au anuntat in ultimele zile ca vor boicota reuniunea ce urma sa aiba loc in statiunea de la Marea Neagra. Mass-media germane au anuntat inca de pe 26 aprilie ca noul presedinte desemnat, Joachim Gauck, si-a anulat vizita in Ucraina din aceasta vara pe fondul ingrijorarilor legate de starea de sanatate a Iuliei Timosenko.

Uniunea Europeana s-a declarat „dezamagita” de condamnarea la sapte ani de inchisoare a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timosenko. Fostul premier ucrainean este acuzat de abuz in serviciu in urma semnarii unui acord de gaze cu Rusia in 2009. Procesul a fost „motivat politic” si nu a respectat standardele internationale, a afirmat UE, adaugand ca acest lucru „se va reflecta” in politicile sale fata de Ucraina. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.