Acasă Politic Ministrul Marga cere expulzarea ambasadorului Siriei din Romania

Ministrul Marga cere expulzarea ambasadorului Siriei din Romania

DISTRIBUIȚI

110604 – 31052012 – Ministerul român de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei din Romania, o masură similară celor luate de aliaţii occidentali, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian Houla, informează TVR Info.

„Am remis prim-ministrului şi preşedinţiei ţării propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti şi de rechemare a ambasadorului român din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnăm omorârea atâtor civili sub impactul autorităţilor”, a declarat Marga în exclusivitate pentru TVR INFO.

Anunţul a fost făcut miercuri, în Israel, de către ministrul de Externe, Andrei Marga. Oficialul român a condamnat categoric uciderea civililor nevinovaţi şi s-a pronunţat pentru aplicarea planului internaţional de pace.

Marile puteri occidentale, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Canada şi Australia, au anunţat zilele acestea că expulzează înalţi diplomaţi sirieni, după uciderea a 108 persoane, dintre care 49 de copii, în regiunea Hula. Liderii occidentali s-au declarat îngroziţi de aceste crime şi au intensificat presiunea diplomatică asupra guvernului Assad.  Membrii Consiliului de Securitate al ONU au avut miercuri seară o reuniune în spatele uşilor închise.

Armata siriană bombardează joi, pentru a doua zi la rând, regiunea Hula, care a fost săptămâna trecută teatrul unui masacru denunţat de comunitatea internaţională, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

Forţele siriene lansau obuze asupra uneia dintre localităţile din regiunea Hula, Taldo, unde au fost ucise majoritatea victimelor masacrului de la 25 mai. Un băiat a fost ucis în această localitate de un lunetist, a precizat OSDO. Mai multe vehicule cu trupe gruvernamentale se aflau în zonă, potrivit organizaţiei neguvernamentale.

Armata a bombardat miercuri cu artilerie grea această aglomeraţie, unde 108 persoane au fost ucise la 25 mai, inclusiv aproximativ 50 de copii, potrivit Consiliului Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie. Cel puţin 73 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise miercuri în violenţele din toată ţara. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.