Acasă Politic Pitesti: Poluare cu titei in Arges

Pitesti: Poluare cu titei in Arges

DISTRIBUIȚI

110372 – 22052012Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţă că a fost informat, în dimineaţa zilei de 22 mai 2012, de către reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic Independent Olt şi ai dispeceratului Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea despre apariţia unei poluări accidentale pe Valea Radioasa şi râul Cotmeana în localităţile Săpata şi Poiana Lacului. Poluarea s-a produs ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut care aparţine companiei OMV Petrom şise întinde pe Valea Radioasa pe o lungime de 1,5 km în localitatea Poiana Lacului precum şi pe râul Cotmeana pe o lungime de 3 km în localitatea Săpata. Pierderile de lichid au fost  de aproximativ 400 litri apă sărată şi 500 litri ţiţei.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea şi ale Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Argeş s-au deplasat la faţa locului pentru a lua măsuri impuse de această situaţie.

Extinderea poluării a fost oprită în amonte de şcoala din Săpata, în aval de acest punct nemaiexistând irizaţii pe cursul de râu. O echipă de 30 de angajaţi ai OMV Petrom au intervenit pentru a opri pomparea ţiţeiului, au izolat zona afectată şi au executat zece baraje de retenţie a ţiţeiului şi zece filtre absorbante. În prezent se lucrează cu 5 utilaje pentru vidanjare, alaturi de echipe de pompieri si angajati ai OMV.

            În urma verificărilor efectuate, comisarii Gărzii de Mediu Argeş au dispus decopertarea malurilor afectate, acţiune la care lucrează în prezent o echipă de pompieri cu doua buldozere, precum şi aducerea terenului la starea iniţială în termen de maximum trei zile. Totodată, compania OMV Petrom a fost amendată cu 100.000 lei de catre Garda de Mediu.

   Având în vedere această situaţie, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat că: “Am solicitat Gărzii Naţionale de Mediu să elaboreze un plan de control pentru a verifica nu numai câmpurile petroliere ci şi starea conductelor la companiile de profil pentru a preveni astfel de accidente în viitor”.  – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.