Acasă Politic Romania si OSCE cer Serbiei o intalnire pentru evaluarea respectarii drepturilor minoritatii...

Romania si OSCE cer Serbiei o intalnire pentru evaluarea respectarii drepturilor minoritatii romane

DISTRIBUIȚI

110373 – 22052012Secretarul de stat în Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu şi Inaltul comisar pentru minorităţi al OSCE,  Knut Volebek, au propus Serbiei o întălnire la Haga, la inceputul lunii iunie, unde se va supraveghea Protocolul semnat de Serbia şi România în legatura cu aplicarea Protocolului despre drepturile minorităţii române din Serbia, transmite Romanian Global News.

Aceştia au discutat la Chicago în legatura cu iniţiativa Inaltului comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE de a contribui la efortuile Serbiei şi României în aplicarea acordului privind drepturile minorităţii române din Serbia,acord semnat pe 1 martie 2012 la Bruxelles.

Protocolul a fost semnat sub presiunea României care a acceptat acordarea pentru Serbia a statutului de membru candidat la Uniunea Europeană cu condiţia respectării drepturilor românilor/vlahilor din Serbia.

Reprezentanţii din România şi OSCE au cazut de acord să propună Serbiei o întălnire la începutul lunii iunie care va evalua respectarea Protocului semnat dintre România şi Serbia în legatura cu drepturile românilor din Serbia, au declarat reprezentanţii Ministerului de Externe din România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.