Acasă Politic Spania: Madridul vrea sa-i trimita acasa pe romani

Spania: Madridul vrea sa-i trimita acasa pe romani

DISTRIBUIȚI

110052 – 09052012 – Guvernul spaniol va facilita revenirea în România a imigranţilor români aflaţi în şomaj în Spania care ar dori să se întoarcă acasă, potrivit Capital.ro, care citează presa de la Madrid. Ministerul Muncii din Spania va instala în târgurile specializate puncte de informare pentru şomerii români şi va intensifica totodată contactele cu asociaţii din Spania ale acestor imigranţi pentru a le comunica oportunităţile de lucru apărute în ţara lor.

O delegaţie a Ministerului Muncii din Spania s-a întâlnit în zilele de 3 şi 4 mai în România cu responsabili ai executivului de la Bucureşti pentru a întocmi un “plan de colaborare” care să contribuie la întoarcerea acasă a românilor aflaţi în şomaj, potrivit unor surse ale ministerului. Aproximativ 900.000 de români trăiesc în Spania, 237.054 contribuie la sistemul de asigurări sociale şi 59.395 primesc alocaţii de şomaj, potrivit unor date oficiale.

Delegaţii spanioli, cu toţii din cadrul reţelei de cooperare europeană pentru muncă şi mobilitate Eures Espana, aflată în subordinea Ministerului Muncii, au avut convorbiri vizând o strategie de facilitare a revenirii acestor imigranţi în România, ţară cu o rată a şomajului mai mică decât cea spaniolă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.